Ми думали, як найкраще відзначити Всеукраїнський день бібліотек 30 вересня? І відповідь прийшла сама по собі — найкраще було би передати сучасні книги українською, адже віддалені сільські бібліотеки рідко отримують книги за розподілом з книжкових закупівель. Можливо, десь так само рідко, як Дім Химер в ці книжкові закупівлі проходить, тобто наразі ніколи, але сподіваємось, що це приємний досвід.

Хай там як, ми відкриваємо безстрокову акцію «Химеримо для бібліотек». Все просто:

  1. замовляєте книг собі, як зазвичай, за бажання підвісити якусь або всі книги для бібліотеки — пишете це у примітку в будь-якій зручній для вас і зрозумілій для нас формі, наприклад, «підвіс для бібліотеки»;
  2. якщо ви підвішуєте частину замовлення, а частина відправляється до вас, доставка буде безкоштовною. Якщо ви цього разу тільки підвішуєте книги, при оформленні наступного замовлення вкажіть «безкоштовна доставка за підвіс для бібліотеки» або щось у цьому роді.
  3. долучаєтеся до спільноти українського меценатства
  4. вами пишаються видавничі коти.

Будь ласка, скористайтесь однаковим ім'ям чи телефоном отримувача при оформленні обох замовлень.

Окрім того, нагадаємо, що діє можливість підвісити книгу для військових. Усі підвішені книги періодично відправляються у 93 окрему механізовану бригаду «Холодний Яр». Фотозвіт у міру появи публікуємо в мережах або ми, або сторінка 93-тьої (а потім ми).

Завдяки групам бібліотекарів у фейсбуці ми маємо перелік бібліотек, які не проти отримати книг від Дому Химер. Щось, звісно, ми подаруємо від себе, але закрити запити самотужки не зможемо. Перевага буде віддаватися сільським бібліотекам з прифронтової зони, а також бібліотекам Сходу та Півдня.

Зробити підвіс для сільської бібліотеки

Іншим разом, просто покажіть, шо нового хорошого маєте