Настав час книжкових анонсів «Дому Химер»! Адже насамкінець року маємо не просто новий роман, який з понеділка полетів у друк, але й – нарешті! – довгоочікуваний письменницький дебют. А також новий формат видань – саме цією книгою відкриваємо окрему серію стильних кишенькових покетбуків у м’яких обкладинках з фактурного льону, якісно прошитих ниткою. Тож зустрічайте «Іншу Марію» — яскравий та самобутній «відьомський» роман до зимових свят:   

Марія, дівчина з «темним» минулим, влаштовується волонтеркою до Софійського собору, де зберігається сакральна пам’ятка старовини. З її появою в київському музеї починають коїтися дивні речі…

На хуторі у древньої баби Марії оселяється студентка-практикантка. Бабі ж вочевидь потрібна наступниця, котра б успадкувала відьомські вміння…

Щось незбагненне пов’язує обох Марій — молоду й стару, столичну й хутірську… Перший «відьомський» роман «Дому Химер» — історія, що змусить вас повірити.

   

            ***

Із читацьких вражень письменниці Світлани Тараторіної:

«…зізнаюся, відкриваючи «Іншу Марію» Ганни Городецької, я побоювалася, що з книги вистрибне чергова київська відьма. Проте Ганна обманула мої очікування. Відьом ми таки побачимо, але не так і не такими, як дотепер пропонував нам привнесений міф.

«Інша Марія» — це довгоочікуване міське фентезі, де перед нами постає сучасний Київ, який, наче після років психоаналізу, нарешті усвідомлює, хто він.

Наталена Королева у «Легендах старокиївських» намагалася зрозуміти це місто. Ганна Городецька в «Іншій Марії», здається, знайшла відповідь… Це не просто історія чергової київської відьми, це насамперед історія самого міста».

 

***

Ганна Городецька народилася й живе у м. Вишневе, на Київщині. Кандидатка філологічних наук, дослідниця українського фольклору. Працює в Національному заповіднику «Софія Київська». Фахові знання та досвід, отримані у Софійському соборі, лягли в основу дебютного роману «Інша Марія». За рукопис твору авторка отримала спецвідзнаку літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» 2020 року.

***

Книга виходить за сприяння Літературної агенції OVO

Дизайн обкладинки: Влад Сорд

Видавництво: Дім Химер